Kannelkylän historia

Kannelmäen pientaloalueen toteuttaminen perustuu syksyllä 1972 Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimiston järjestämään kokonaisurakkakilpailuun, jossa kuusi rakennusliikettä tarjosi omien suunnitelmiensa pohjalta erilaisia ratkaisuja alueen toteuttamiseksi. Asiantuntijaryhmä arvioi tarjoukset asuntojen ja ympäristön laadun perusteella.

Kilpailun voittanut tarjous osoittautui asuntojen osalta selvästi parhaaksi ja ympäristön osalta suorastaan ylivoimaiseksi - näin kirjoitettiin aikanaan Kannelkylän myyntiesitteessä. Urakkakilpailun voittanut rakentaja kirjoitti samassa esitteessä seuraavasti:

Haluamme aktiivisesti vaikuttaa paremman asumisympäristön luomiseksi. Meidän vaihtoehtomme on tiivis pientaloyhdyskunta, jossa jokaiselle on taattuna välitön pääsy viheralueisiin ja maan tuntumaan. Me emme halua rakentaa kivikaupunkia. Tahdomme sen sijaan luoda ympäristön, joka suo ihmisille mahdollisuuden luonnollisten kontaktien solmimiseen pienryhmien piirissä.

Kannelkylän viihtyvyyttä ovat pitäneet yllä myös aktiiviset asukkaat - ja sitä yhteistyötä suuri alue tarvitsee myös jatkossa.

Kannelmäen historiaan voit tutustua kaupunginosat.net -sivuilla.


Kuvia Kannelkylästä 70-luvulta:

 

Kuvia Kannelkylästä 80-luvulta: