Jätehuolto

Kierrättäminen ja jätteiden lajittelu säästävät ympäristöä. Jätteiden lajittelu säästää myös taloyhtiön jätekuluja ja lisää viihtyvyyttä piha-alueella. Lisäinfoa lajiteltavista jätteistä löydätte tältä sivulta ja kierrätyspisteiden seinällä olevista ohjeista. 

Jäteastiat

Kannelkylässä on lasi-, metalli-, muovi- ja pahvinkeräysastioita. Lasin-, metallin-, muovin- ja pahvinkeräysastiat löytyvät 1- ja 3 - parkkialueiden roskakatoksista. Lisäksi pahvinkeräysastioita löytyy 12 K talon edustalla olevasta roskakatoksesta sekä 14 M ja 14 0 talon välistä. Käytettyjä paristoja vastaanottaa mm. K-market Iso-Kappa.

Suuret jätteet kuten kalusteet, kodinkoneet sekä esimerkiksi remontissa syntyvä jäte on toimitettava Sortti-asemalle. Kannelkylää lähin Sortti-asema sijaitsee Konalassa osoitteessa Betonitie 3. Katso HSY:n ohjeet Sortti-asemista (PDF)

Lähes kaikki kodin vaaralliset jätteet voi viedä maksutta vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin eli vaarallisten jätteiden kontteihin. Poikkeuksena ovat lääkkeet, kylmälaitteet, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä painekyllästetty puu.

Vaarallisten jätteiden keräyskontit sijaitsevat yleensä huoltamoiden tai kauppoen pihassa. Konteissa lukee teksti "Kodin vaaralliset jätteet". Vaarallisten jätteiden kontit ovat avoinna silloin, kun huoltamo tai kauppa on avoinna - osa jopa ympäri vuorokauden. Avaimen lukittuun konttiin saa kassalta, kun on täyttänyt asiakastietolomakkeen.

Kannelkylää lähin vaarallisten jätteiden vastaanottopiste on: Neste Kannelmäki, Laulukuja 2.


Keväisin ja syksyisin otetaan myös sekajätelava asukkaiden isoimmille jätteille, kuten vanhoille huonekaluille. Oksa- ja biojätelavat tulevat yleensä myös keväisin ja syksyisin talkoiden yhtydessä

Ohjeet