Pesutupa

Pesutupa on alueen keskellä olevassa huoltorakennuksessa. Pesutuvassa on asukkaiden käytössä kaksi 7,5 kilogramman ja yksi 10 kilogramman pyykkikone. Pesutuvassa on myös kaksi kuivaisrumpua, linko sekä mankeli. Myös pienen maton pesu on mahdollista.

Vuoro pesutupaan varataan sen aulassa olevan kalenterin avulla. Kalenterissa on jokaiselle osakkaalle oma lukko, joka kiinnitetään haluttuun ajankohtaan. Vuoron jälkeen lukko siirretään pois.


Uuden asukkaan pitäisi saada pyykkituvan avaimet edelliseltä asukkaalta, tarvittaessa vara-avaimia huoneistokohtaisiin lukkoihin löytyy tarvittaessa huoltomiehen kautta (yhteys Kotikadun asiakaspalveluun).

Pyykkikoneet toimivat puhelinmaksulla, sekä matka- että lankapuhelimella (huom! ei kuitenkaan prepaid-liittymillä tai jos liittymässä on asiointiesto) ja yhden koneellisen hinta on 1,50€. Maksu veloitetaan puhelinlaskussa.


Toimi näin:
  1. Laita pyykki koneeseen.

  2. Laita pesuaine koneeseen (luukku koneen päällä) ja valitse sopiva pesuohjelma.

  3. Soita numeroon 06060063321 ja odota että puhelu päättyy. Soittamisen jälkeen seinällä olevaan Talpetin laitteeseen syttyy keltainen merkkivalo merkiksi soiton onnistumisesta.

  4. Valitse mitä konetta haluat käyttää painamalla Talpet-laitteesta kyseisen koneen numeroa (kone 1 = lähinnä ikkunaa oleva iso kone).

  5. Kun laiteen lamppu sammuu, voit käynnistää pesukoneen sen virtanapista.

  6. Käynnistääksesi toisen pesukoneen toista yllä olevat kohdat (=yksi puhelu per koneellinen).

  7. Ennen kuivausrumpua pyykit kannattaa käyttää erillisessä punaisessa lingossa. Lingon virta saattaa olla sammutettuna, virtakytkin on seinän takana naulakon vieressä. Kuivausrumpua käyttäessäsi muista tyhjentää nukkasihti harjalla (luukku koneen edessä alhaalla).Jos käytät kuivaushuonetta, muista noutaa pyykkisi ripeästi, jotta seuraavienkin pyykkäreiden pyykit mahtuvat kuivumaan. Esim. lakanapyykki kuivuu 2-4 tunnissa, kun puhallin on päällä.

Valkopesu (95°c) 51-55 min
Kirjopesu (60°c) 46-48 min
Hienopesu (40°c) 40 min
Käsinpesuohjelma 23 min

Siliävä pyykki valmistuu noin 10 minuuttia nopeammin. Pikanapin käyttö lyhentää pesuaikaa noin 7 minuuttia.